Stichting vrienden van Wozoco de Zes Molens

Hoornaar

 Stichting vrienden van Wozoco de Zes Molens

Wensen en Bibliotheek

bibliotheek291018

De Zes Molens in Hoornaar bezit een grote verzameling boeken. Inwoners van de voormalige gemeente Giessenlanden kunnen hier gratis boeken lenen. De uitleentermijn is zes weken. De bibliotheek is te vinden in de dagopvangruimte van De Zes Molens, naast het restaurant, en de openingstijden zijn daaraan gelijk. U kunt er altijd binnenlopen, maar wilt u rustig rondkijken dan is tussen 17.00 en 19.00 uur een goede tijd. In het weekend op zaterdag en zondag van 13:30 tot 18:30 uur. Wilt u uw leesboeken kwijt dan kunt u deze ook bij onze bibliotheek inleveren. Een doos staat klaar om de boeken in te deponeren.

Er is een uitgebreide collectie boeken aanwezig. Er zijn veel streekromans: o.a. Gerda van Wageningen, Karin Peters, Anke de Graaf. Thrillers : o.a. Simone van der Vlugt, Hanning Mankell, Mo Hayder, Esther Verhoef. Literaire romans: o.a. Pauline Slot, Khaled Hosseini, Jan Siebelink, Marianne Frederiksson en vele anderen.
Ook zijn er grootletterboeken aanwezig. Wij stellen nu alles in het werk om het aantal grootletterboeken uit te breiden omdat daar veel vraag naar is.

Maandagmorgen zijn vrijwilligers aanwezig om vragen te beantwoorden.
Wilt u meer informatie bel dan Toos Giethoorn: 0183-581758

Gerealiseerde wensen:
Door de bijdragen van het Rivierenlandfonds, A.A. de Haan Stichting, Coöperatiefonds van Rabobank Alblasserwaard Noord en Oost, Kleurrijk Wonen fonds, RDO de Balije van Utrecht, Hannie en Jos de Groot (40-jarig huwelijksfeest), donateurs en sponsors zijn de volgende wensen gerealiseerd:

Terrasmeubilair voor Syndion en voor het terras aan de Kromme Giessen achter het restaurant.
42 inch 600 Hz Smart TV met Magic afstandbediening voor Syndion. Terrasmeubilair voor het terras van de zorgafdeling. De huiskamers van de zorgafdeling van de Lange Wei zijn voorzien van een 42 inch full HD TV en een Pioneer radio-cd speler. Het restaurant, de ruimte waar iedereen welkom is, wordt voorzien van een TV, radio-cd speler en grote leestafel waar elke dag de ochtendkrant AD Rivierenland gelezen kan worden.

De handwerkclub heeft een vitrinekast en materialen ontvangen. Syndion ontving een karaoke apparaat.

Donderdag 18 december heeft de Lange Wei een fototoestel ontvangen om de activiteiten en festiviteiten vast te leggen.

Op de tv’s in het restaurant en in de huiskamers worden de beelden getoond d.m.v. een diashow.

Temporalis maakte de aanschaf van een braintrainer mogelijk. In 2015 is een defibrillator gekocht toegankelijk voor iedereen die met een AED om kan gaan.

Samen met de Dorpsraad en Gemeente Giessenlanden zijn twee jeu de boulesbanen gerealiseerd.

In 2015 is er voor Syndion het volgende aangekocht:
Karaoke systeem, boodschappenfiets, keukenmachine en een partytent.

Verder is het terrasmeubilair achter het restaurant uitgebreid. Voor de bingo is een speaker met microfoon gekocht.

Het Wozoco is ook voorzien van een AED en een braintrainer.

Voor de bewoners van Syndion is in 2016 een wii gekocht. Om het buiten zitten voor het restaurant te veraangenamen zijn drie parasols aangeschaft.

Het nieuwe terras voor de zorgbewoners op de begane grond is in 2017 mede tot stand gekomen door de Vrienden. In 2018 is het terras van Syndion voorzien van een grote tuinposter.
De duofiets is in november 2018 in gebruik genomen mede dankzij een gedeeltelijke bijdrage van onze Stichting.
In 2019 is er een hogedrukreiniger gekocht en zijn de twee zorgafdelingen en de dagopvang voorzien van een tablet.
Vanwege het veelvuldig gebruik van de duofiets is een extra accu aangeschaft.

In 2020 hebben de bewoners van Syndion een Samsung Soundbar ontvangen.

Maart 2020: Lintjes uitgereikt en chocola voor de zorgmedewerkers van Syndion en de Lange Wei in de Zes Molens. De bewoners kunnen smullen van een speciaal zorgkoekje bij de koffie.

Op 13 juli 2020 is er een nieuwe grasmaaimachine gekocht omdat het oude apparaat totaal versleten was. Met de nieuwe machine houden twee vrijwilligers, Floor de Bruijn en Jan Peele, het gras netjes glad rondom de Zes Molens en de jeu de boulesbaan.
Voor de bewoners van Syndion zijn in mei 2021 twee comfortabele loungebanken voor buiten gekocht. In december 2021 is de kerstverlichting in de Zes Molens vernieuwd en aangevuld.
Syndion heeft in 2022 een TV ontvangen. De Vrienden hebben bijgedragen aan de vakantie van de Zorgbewoners.
Het Qwiek-up project  voor de zorgbewoners heeft een bijdrage mogen ontvangen in 2023 van de Vrienden. De hoofdsponsor in dit project is de RDO De Balije van Utrecht.
%d bloggers liken dit: